Clicky

سبد خرید
0

سبد خرید شما خالی است.

حساب کاربری

حداقل 8 کاراکتر

آش-سماق

مواد لازم جهت تهیه آش سماق تویسرکان

بلغور: دو پیمانه

عدس ریز: یک چهارم پیمانه

لوبیا قرمز: یک چهارم پیمانه

پیاز: یک عدد درشت

سیر: دو حبه

سماق: 150 گرم

چغندر معمولی: دو عدد متوسط

گردو (خورد شده): یک دوم پیمانه

روغن مایع: سه قاشق غذاخوری

شکر: 2 تا 3 قاشق غذاخوری

نمک و زردچوبه: به میزان کافی

 

طرز تهیه آش سماق تویسرکان بدین صورت است:

ابتدا حبوبات را به خوبی بشویید. سپس برای چند ساعت کنار بگذارید تا بخوبی خیس بخورند. 

در حبوبات دو قند به نام رافینوز و استاکیوز وجود دارد. این دو قند از اولیگوساکاریدها هستند و بدن ما قادر به هضم آنها نیست. یعنی ما دو آنزیم رافیناز و استاکیاز را در روده کوچکمان نداریم. این دو قند بدون آنکه هضم شوند، وارد روده بزرگ می‌شوند. در روده بزرگ این دو قند مورد استفاده میکروارگانیسم‌ها قرار می‌گیرند . استفاده میکروب‌ها از این قندها سبب ایجاد گاز در روده بزرگ می‌شود. با خیساندن حبوبات به ویژه اگر آب ولرم باشد و چندین بار آن را عوض کنیم، قند به روش انتشار از حبوبات وارد آب می‌شود. البته حبوبات مواد ضد تغذیه‌ای هم دارند. بنابراین باید حتما پخته شوند.

خیساندن-حبوبات

سپس حبوبات را  به همراه سیر و یک ونیم لیتر آب بپزید.

اجازه دهید حبوبات و سیر به مدت یک ساعت و نیم بپزند. پیاز خرد شده را به همراه مقداری زردچوبه  داخل روغن تفت دهید. پس از یک ساعت و نیم پختن حبوبات پیاز تفت داده شده را داخل آش بریزید. بعد به آن گردو و چغندر را نیز اضافه کنید.

حال زمان شستن سماق است. سماق را با آب سرد بشویید.

 

خیساندن-سماق

بعد سماق شسته شده را داخل 3 تا 5 لیوان آب گرم  بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.

بعد از 5 دقیقه جوشیدن سماق، آن را از روی حرارت بردارید و آب آن را صاف کنید.

بعد شکر را با آب صاف کرده سماق مخلوط کنید. این مخلوط 10 تا 15 دقیقه قبل از کشیدن آش به آن اضافه می شود. اکنون آش سماق تویسرکان شما آماده است.

آش-سماق-2
ارسال دیدگاه
X